ΑΡΧΙΚΗ ΠΡΟΙΟΝΤΑ VIDEOS TIPS FASHION BLOG ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
TIPS ΛΕΥΚΟΤΗΤΑΣ
TIPS > Λευκά χωρίς λεκέδες
Συμβουλές για τους 5 πιο δύσκολους λεκέδες ever
tip

1. Αίμα

Πόσες φορές έχουμε κοπεί μαγειρεύοντας και έχουμε λερώσει την πετσέτα της κουζίνας με αίμα; Πάρα πολλές φορές. Το αίμα είναι όμως ένας λεκές που δύσκολα φεύγει από τα υφάσματα.

Για την αντιμετώπισή του θα χρειαστούμε νερό, λεκάνη, απορρυπαντικό ρούχων Εύρηκα Express Υγρό και το Εύρηκα Quick White (για λευκά ρούχα) ή Εύρηκα Quick Color(για χρωματιστά ρούχα). Ρίχνουμε αλάτι και στη συνέχεια άφθονο κρύο νερό στο σημείο που υπάρχει το αίμα. Ύστερα βάζουμε στην λεκάνη νερό που είναι σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με το Εύρηκα Express Υγρό και διαλύοντας μέσα Εύρηκα Quick White ή Εύρηκα Quick Color (αναλόγως το χρώμα του υφάσματος) μουλιάζουμε το ύφασμα για 5-15 λεπτά. Σε περίπτωση που ο λεκές επιμένει μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε υγρό απορρυπαντικό τοπικά πάνω στον λεκέ να το αφήσουμε να δράσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια το ξεπλένουμε.

2. Γράσο

Τα χέρια μας με κάποιον τρόπο, είτε με υγρό πιάτων είτε με απορρυπαντικό ρούχων , μπορούμε να τα πλύνουμε και να φύγει το γράσο. Δεν φεύγει όμως τόσο εύκολα και από τα ρούχα μας.

Θα πρέπει να μουλιάσουμε το ρούχο για όλη την νύχτα στην μέγιστη επιτρεπτή θερμοκρασία μαζί με υγρό απορρυπαντικό ρούχων Εύρηκα Μασσαλίας. Αφού το μουλιάσουμε και το ξεπλύνουμε την επόμενη μέρα, στην περίπτωση που δεν έχει φύγει το γράσο από το ύφασμα επαναλαμβάνουμε την διαδικασία προσθέτοντας μέσα Εύρηκα Quick White ή Εύρηκα Quick Color (αναλόγως το χρώμα του υφάσματος) αλλά για 1 ώρα μόνο. Αφού δούμε ότι το γράσο έχει φύγει από το ύφασμα και δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε την διαδικασία , το πλένουμε στο πλυντήριο ακόμη και στην πιο χαμηλή θερμοκρασία προσθέτοντας Εύρηκα Quick White για λευκά ή Εύρηκα Quick Color για χρωματιστά για καλύτερα αποτελέσματα.

3. Κρασί

Κάθε φορά που υπάρχει και ένα τραπέζι όλο και κάποιος θα μας λερώσει το τραπεζομάντηλο μας με κρασί. Είναι ένας λεκές που με μεγάλη δυσκολία αφαιρείται από το ύφασμα.

Θα πρέπει να μουλιάσουμε το ύφασμα. Δημιουργούμε μία πάστα από το Εύρηκα Quick White για λευκά ή Εύρηκα Quick Color για χρωματιστά, αναλόγως το χρώμα του υφάσματος , και το αφήνουμε να ενεργήσει. Τοποθετούμε λίγο από το Εύρηκα Μασσαλίας Λεβάντα και Ylang-Ylang πάνω στον λεκέ και το ξεπλένουμε τρίβοντάς το σιγά-σιγά. Το βάζουμε για πλύση μαζί με το Εύρηκα Quick White για λευκά ή Εύρηκα Quick Color για χρωματιστά. Αν δεν υποχωρεί ο λεκές, δεν κάνουμε πάστα, αλλά ξαναπλένουμε στο πλυντήριο προσθέτοντας Εύρηκα Quick White για λευκά ή Εύρηκα Quick Color για χρωματιστά.

4. Ντομάτα

Πόσα φαγητά μας έχουν σαν βάση την ντομάτα; Σχεδόν όλα τα αγαπημένα μας φαγητά περιέχουν ντομάτα, όπως η πίτσα, τα μακαρόνια με κιμά, ακόμη και μία απλή σαλάτα. Υπάρχει μέσα στην διατροφή μας σε οποιαδήποτε μορφή αλλά και πάνω στα ρούχα μας πάλι σε οποιαδήποτε μορφή.

Η αφαίρεση ενός λεκέ σαν την ντομάτα δεν είναι τόσο δύσκολη. Αφαιρούμε πάνω από το ύφασμα ότι υπολείμματα από ντομάτα υπάρχουν και τοποθετούμε απορρυπαντικό ρούχων ΕΥΡΗΚΑ Μασσαλίας τοπικά πάνω στους λεκέδες και ξεπλένουμε το ύφασμα από την ανάποδη μεριά του. Σε περίπτωση που ο λεκές δεν υποχωρεί, φτιάχνουμε μία πάστα από το Εύρηκα Quick White για λευκά ή Εύρηκα Quick Color για χρωματιστά, αναλόγως το χρώμα που είναι το ύφασμα, την τοποθετούμε πάνω στον λεκέ και αφήνουμε να δράσει για 5 λεπτά. Το ξεβγάζουμε και το πλένουμε στο πλυντήριο όπως συνήθως ή όπως αναφέρεται στην ετικέτα που βρίσκεται πάνω στο ύφασμα.

5. Παντζάρι και κόκκινο λάχανο

Αυτοί οι λεκέδες είναι από τους πιο δύσκολους λεκέδες που υπάρχουν. Για όσους έχουν καθαρίσει παντζάρια ή έχουν κόψει κόκκινο λάχανο γνωρίζουν πολύ καλά τι πάει να πει τρίψιμο χεριών με το σύρμα από το σφουγγαράκι για τα πιάτα. Φανταστείτε λοιπόν ότι αν είναι δύσκολη η αφαίρεση τους από το δέρμα μας πόσο δύσκολη γίνεται στα υφάσματα.

Θα πρέπει να αφαιρέσουμε ότι υπολείμματα έχουν μείνει πάνω στο ύφασμα και να το βρέξουμε με κρύο νερό και με μεγάλη προσοχή ώστε να μην εξαπλωθεί το χρώμα στο ύφασμα. Για να μπορέσει να γίνει καλύτερη απορρόφηση του λεκέ θα πρέπει να τοποθετήσουμε ψωμί (1 φέτα) ή χαρτί κουζίνας πάνω στον λεκέ και να το αφήσουμε τουλάχιστον για 10 λεπτά. Δημιουργούμε μία πάστα από το Εύρηκα Quick White για λευκά ή Εύρηκα Quick Color για χρωματιστά, αναλόγως το χρώμα του υφάσματος , και το αφήνουμε να ενεργήσει χωρίς να το τρίψουμε για 5 λεπτά. Σε περίπτωση που οι λεκέδες δεν έχουν φύγει επαναλαμβάνουμε την διαδικασία. Εάν έχει υποχωρήσει πλένουμε το ύφασμα στο πλυντήριο στην υψηλότερη θερμοκρασία που επιτρέπεται, με Εύρηκα Μασσαλίας και Εύρηκα Quick White για λευκά ή Εύρηκα Quick Color για χρωματιστά.

Επισκεφθείτε επίσης:
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
fb insta
τηλέφωνο επικοινωνίας
+30 210 6832059