ΑΡΧΙΚΗ ΠΡΟΙΟΝΤΑ VIDEOS TIPS FASHION BLOG ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
TIPS ΛΕΥΚΟΤΗΤΑΣ
TIPS > Απόλυτο Λευκό
Πώς να επαναφέρετε στη “ζωή” τα λευκά σας παπούτσια
tip

Τα λευκά παπούτσια είναι παντού στον κόσμο της μόδας. Υπάρχουν λευκές παντόφλες, παπούτσια από λευκό ύφασμα, δερμάτινα, παπούτσια από βινύλιο και suede, που μπορούν να φορεθούν κατά τη διάρκεια όλης της σεζόν καθώς επιλέγονται τόσο για στυλ όσο και για άνεση. Ενώ μπορούν να μας κάνουν να είμαστε πάντα μέσα στην μόδα, τα λευκά παπούτσια μπορεί να είναι δύσκολο να καθαριστούν και δύσκολο να διατηρηθούν έτσι.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε τα λευκά σας παπούτσια;

Στην ιδανική περίπτωση, όλα τα λευκά παπούτσια πρέπει να καθαρίζονται μετά από κάθε φορά. Αυτό είναι συνήθως μπορεί να επιτευχθεί με ένα υγρό πανί ή μια μαλακή βούρτσα για να αφαιρεθεί το επιφανειακό χώμα και τυχόν λεκέδες. Ένας βαθύτερος καθαρισμός όμως είναι απαραίτητος όταν τα παπούτσια λερωθούν αρκετά ή πριν αποθηκευτούν για μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να διατηρηθούν λευκά για καιρό.

Τι θα χρειαστείτε

  1. Μαλακή βούρτσα
  2. Μικρό μπολ
  3. Πανάκι μικροϊνών
  4. Λευκαντικό Εύρηκα Quick White
  5. Ζεστό νερό
  6. Τσάντα πλυντηρίου πλέγματος (προαιρετικό)
  7. Απολυμαντικό (προαιρετικό)

Πώς να καθαρίσετε τα λευκά σας παπούτσια:

1. Αποφασίστε εάν θα τα πλύνετε στο πλυντήριο ή με το χέρι

Πολλά παπούτσια μπορούν να πλυθούν σε ένα πλυντήριο ρούχων. Ωστόσο, τα παπούτσια με δερμάτινη ή σουέτ επένδυση, πρέπει να καθαρίζονται με το χέρι καθώς το πλυντήριο μπορεί να προκαλέσει φθορές σε αυτά.

2. Αφαιρέστε τα κορδόνια

Πάντα πρέπει να αφαιρείτε τα κορδόνια και οποιαδήποτε διακόσμηση του παπουτσιού πριν αρχίσετε να τα καθαρίζετε. Τα κορδόνια πρέπει να τοποθετούνται σε ένα μικρό μπολ με ζεστό νερό με ένα κουταλάκι του γλυκού Εύρηκα Quick White το οποίο θα επαναφέρει το λευκό τους χρώμα. Αφήστε τα να μουλιάσουν κατά την διάρκεια που πλένετε τα παπούτσια.

3. Αφαιρέστε τα σημάδια βρωμιάς και γρατζουνιών

Αφού δημιουργήσετε μια πάστα με το Εύρηκα Quick White και λίγο νερό, βρέξτε ένα καθαρό πανί και τρίψτε το πάνω με απαλές, κυκλικές κινήσεις δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις σόλες και στα σημεία που κρίνετε ότι υπάρχουν λεκέδες που επιμένουν αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά (εξαιρείται η περίπτωση δερμάτινων ή suede παπουτσιών όπου δεν ενδείκνυται η χρήση λευκαντικού).

4. Ξεπλύνετε και στεγνώστε

Σκουπίστε τυχόν υπολείμματα της πάστας που δημιουργήσατε με το Εύρηκα Quick White με ένα καθαρό πανί βυθισμένο σε απλό νερό. Φροντίστε να στραγγίξετε καλά το πανί ώστε να μην είναι πολύ υγρό. Εάν τα παπούτσια δεν είναι τόσο λευκά όσο θα θέλατε, επαναλάβετε τα βήματα ή τοποθετείστε τα στο πλυντήριο.

5. Ξεπλύνετε πριν τοποθετήσετε στο πλυντήριο (προαιρετικό)

Εάν τα παπούτσια είναι λερωμένα μπορείτε να τα τοποθετήσετε στο πλυντήριο μέσα σε μια τσάντα πλυντηρίου χρησιμοποιώντας το κανονικό απορρυπαντικό πλυντηρίου σε συνδυασμό με το Εύρηκα Quick White για να επιτύχετε επιπλέον λεύκανση (εξαιρείται η περίπτωση δερμάτινων ή suede παπουτσιών όπου δεν ενδείκνυται η χρήση λευκαντικού). Επιλέξτε ζεστό νερό και τον κανονικό κύκλο πλύσης, αλλά επιλέξτε χαμηλότερη ταχύτητα κύκλου περιστροφής.

6. Αφήστε τα παπούτσια να στεγνώσουν καλά

Τα παπούτσια και τα κορδόνια πρέπει να στεγνώνουν στον αέρα μακριά από το άμεσο ηλιακό φως και να μην στεγνώνουν ποτέ σε στεγνωτήριο σε υψηλή θερμοκρασία. Η θερμότητα μπορεί να προκαλέσει φθορά στα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται τα παπούτσια. Σκουπίστε τα παπούτσια με μια πετσέτα για να απορροφήσετε την υγρασία και να βοηθήσετε στην ταχύτητα του στεγνώματος.

Επισκεφθείτε επίσης:
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
fb insta
τηλέφωνο επικοινωνίας
+30 210 6832059