ΑΡΧΙΚΗ ΠΡΟΙΟΝΤΑ VIDEOS TIPS FASHION BLOG ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FASHION BLOG
BLOG > Τα λευκά φεγγάρια του Αυγούστου…
Τα λευκά φεγγάρια του Αυγούστου…
tip

…φέτος είναι δύο: η πρώτη πανσέληνος τον καλωσορίζει την πρώτη του μήνα και η δεύτερη τον αποχαιρετά στις 31! Κι ενδιάμεσα όλα τα υπόλοιπα φεγγάρια, σαν τροχιοδεικτική λευκή λάμψη στον ουρανό να συνοδεύουν τα ξενύχτια μας στην παραλία ή σε κάποια δροσερή βεράντα.

Ακόμη κι αν οι Πανσέληνοι του Αυγούστου δανείζονται συχνά τις αποχρώσεις της πορφύρας για να ανεβάσουν το ρυθμό της μαγείας, εμείς όλα τα φεγγάρια τα βλέπουμε λευκά! Λευκά και υπέρλαμπρα, σαν εξεζητημένα, δαντελένια παρεό στην άμμο, κροσέ διχτυωτά ημιδιάφανα φορέματα ή σατέν slip-dress, λινές, oversized πουκαμίσες, μεταξωτές παντελόνες – όλα υπέροχα, με αξεσουάρ, από nude έως εκρηκτικά fluo, που παγιδεύουν το βλέμμα, υπογράφοντας έξτρα κομψές παρουσίες.

Πριν κλείσουμε αποσκευές φροντίζουμε να έχουμε επιλέξει υφάσματα δροσερά, ανάλαφρα, breathable -ν’ ανασαίνουν και να αφήνουν και το δέρμα μας ν’ ανασαίνει- για να νιώθουμε άνεση από το πρωί ως το βράδυ, όπου κι αν είμαστε. Ποια είναι όμως αυτά τα υφάσματα που παντρεύονται ιδανικά με το ζεστό, ελληνικό καλοκαίρι;

  • Ζέρσεϊ: από τα πιο ευέλικτα, δροσερά υφάσματα κάνει πολύ θηλυκό και είναι κατάλληλο για συνδυασμούς από girlie ως official. Εννοείται ότι μιλάμε για βαμβακερό ζέρσεϊ.
  • Κάποιοι λένε ότι το όνομά του προέρχεται από το ‘lining’ (φόδρα), επειδή το χρησιμοποιούσαν εσωτερικά για να στρώνουν τα σακάκια. Ο λόγος για το λινό, αυτό το απορροφητικό, breathable υπέροχο ύφασμα που -τσαλακωμένο ή ατσαλάκωτο- είναι must κάθε καλοκαίρι.
  • Το βαμβάκι είναι άλλο ένα λατρεμένο, καλοκαιρινό ύφασμα, από τα πιο δροσερά και δημοφιλή. Είναι επίσης από αυτά που αναπνέουν και φοριούνται όλες τις ώρες.
  • Στην ίδια «οικογένεια» ανήκει και το κρεπ. Λεπτό, δροσερό και ελαφρύ δείχνει υπέροχο στα φετινά, αέρινα καλοκαιρινά φορέματα.
  • Μετάξι: η φυσική ίνα του είναι συνώνυμη τόσο με τη δροσιά, όσο και με την πολυτέλεια, ενώ η εξίσου φυσική γυαλάδα του δίνει ξεχωριστή λάμψη στις βραδινές παντελόνες και τα ασύμμετρα τοπ.
  • Απαλή, ανάλαφρη και λαμπερή είναι και η επιφάνεια του σατέν, που δίνει αισθησιακό τόνο σε ό,τι αγγίξει! Ο ρόλος του στο slip-dress (αλλά και σ’ ένα λευκό σεντόνι) είναι ακαταμάχητος!
  • Παρόλο που παραπέμπει στην εποχή των μαμάδων μας, η μουσελίνα είναι ένα «παραμυθένιο» απαλό, ελαφρύ, διάφανο ύφασμα, αέρινο και αραχνοΰφαντο. Η καλύτερη εκδοχή της είναι όταν έχει βάση το μετάξι.
  • Σαντιγύ, κιπούρ, κεντημένη ή όχι, βαμβακερή ή μεταξωτή, η δαντέλα σάρωσε και τις φετινές πασαρέλες είτε στην κλασική «νεραϊδένια» εκδοχή της είτε σε αναπάντεχες, εκκεντρικές φόρμες.

Έχει κι άλλα αυτή η μικρή λίστα, όπως λόγου χάρη τη λεπτή, σχεδόν διάφανη βατίστα για λεπτεπίλεπτα εσώρουχα και νυχτικά, καθώς και την επίσης λεπτή, βαμβακερή ποπλίνα, γνωστή και ως… πουκαμισόπανο!

Πάντως, όσο λευκό κι αν καταφέρετε να στριμώξετε στη βαλίτσα σας, μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας τα υπερλευκαντικά φακελάκια ΕΥΡΗΚΑ Classic που χωράνε παντού.  Αφαιρούν τους λεκέδες και καταπολεμούν το γάριασμα, χαρίζοντας αστραφτερή λευκότητα και λάμψη ακόμα από τους 30ο C.

 

 

Επισκεφθείτε επίσης:
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
fb insta
τηλέφωνο επικοινωνίας
+30 210 6832059