ΑΡΧΙΚΗ ΠΡΟΙΟΝΤΑ VIDEOS TIPS FASHION BLOG ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FASHION BLOG
BLOG > Όλα τα χρώματα του Λευκού
Όλα τα χρώματα του Λευκού
tip

Πριν ο συνδυασμός αποχρώσεων του ίδιου χρώματος, γίνει ένα εμβληματικό trend στη μόδα των δεκαετιών ’80-’90, υπήρξε ένα απόρθητο κάστρο στην ιστορία του απόλυτου chic. Λίγοι είναι οι fashion designers που τόλμησαν να το επιβάλουν στις πασαρέλες κι ακόμη λιγότεροι όσοι κατάφεραν να το αποθεώσουν, δημιουργώντας statement εμφανίσεις, από το πρωί στο γραφείο μέχρι και τα σκαλιά της εκκλησίας, σε νυφικό!

Όσοι ξέρουν από μόδα και Παρίσι θα το πουν ton sur ton, με αυθεντική γαλλική προφορά που σημαίνει, αν θες να το φοράς, πρέπει να μπορείς και να το πεις. Οι Άγγλοι το έκαναν δικό τους με το πιο εύκολο tone on tone, ενώ πολλοί κράτησαν για παράδειγμα το μπλε χρώμα και το έκαναν προσιτό με το blue on blue.

Στην πράξη, «τόνος πάνω στον τόνο» είναι η δεξιότητα να συνδυάσεις σε μια εμφάνιση μια ποικιλία αποχρώσεων του ίδιου χρώματος. Αν διαλέξεις για παράδειγμα το μπλε θα παίξεις με όλους τους τόνους του, από το σκούρο του ωκεανού μέχρι το εκτυφλωτικό γαλάζιο του ουρανού κάτω από τον ελληνικό ήλιο. Θέλει τέχνη για να δέσεις αποχρώσεις και υφάσματα, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να αποπνέει μεγαλοσύνη κι αυτοπεποίθηση – αλλά δεν ανήκει στο χώρο του ανέφικτου.

Εκεί ωστόσο που ο πήχης ανεβαίνει κατακόρυφα είναι στο λατρεμένο μας, οριακά επικίνδυνο λευκό. Σ’ αυτή την περίπτωση οι λεπτομέρειες είναι εκείνες που θα κρίνουν αν το σύνολο θυμίζει περισσότερο παραμύθι ή ολική καταστροφή. Κολλήστε στον καθρέφτη σας μια Γκρέις Κέλλυ, την Όντρεϊ Χέπμπορν, τη Νταϊάνα ή τη Μέριλιν που δεν δίστασαν να ρίξουν μια off white ετόλ πάνω σ’ ένα λαμπερό, μεταξωτό λευκό – και θα καταλάβετε.

Αν θέλετε πάντως να υπογραμμίζετε τη στιλιστική υπεροχή σας πέρα από εφήμερες τάσεις στις πασαρέλες, δοκιμάστε να συνδυάσετε όλα τα χρώματα του λευκού, αφήνοντας έτσι ένα διαχρονικό αποτύπωμα υπέρτατης κομψότητας. Ξεκινήστε με βάση ένα σχεδόν μεταλλιζέ λευκό top-tank, φορέστε το με μια vintage ζακέτα από «λερωμένη» λευκή δαντέλα ή μια λευκή πλεκτή φούστα και ολοκληρώστε με μια απαλή κάπα σε μεταξωτή ύφανση στο λευκό που έχουν οι πρίζες των παλιών Παριζιάνικων ρετιρέ.

Όμως, μην ξεμυτίσετε καν αν δεν έχετε συμβουλευτεί το ΕΥΡΗΚΑ για τον ιδανικό σύμμαχο των λευκών που θα φορέσετε, γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερος εχθρός τους από τους λεκέδες!

Για παράδειγμα, το ΕΥΡΗΚΑ Classic Άνθη πορτοκαλιάς με νέα πιο ενισχυμένη σύνθεση θα ξαναζωντανέψει τα λευκά από την πρώτη πλύση. Απομακρύνει τέλεια ακόμα και τους δύσκολους λιπαρούς λεκέδες, χαρίζοντας αξεπέραστη λευκότητα και στις χαμηλές θερμοκρασίες (30°C).

 

 

Επισκεφθείτε επίσης:
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
fb insta
τηλέφωνο επικοινωνίας
+30 210 6832059