ΑΡΧΙΚΗ ΠΡΟΙΟΝΤΑ VIDEOS TIPS FASHION BLOG ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FASHION BLOG
BLOG > Nights in white satin
Nights in white satin
tip

Ακόμη κι αν δεν το έχετε χορέψει σφιχταγκαλιασμένοι, σίγουρα το έχετε ακούσει και, αν πάλι όχι, κάντε μια βόλτα στο YouTube γιατί ποτέ δεν είναι αργά! Το Nights in white satin, τρελή επιτυχία των θρυλικών

Moody Blues (1968) ξεκίνησε να αφηγείται μια ιστορία λευκών σατέν σεντονιών για να καταλήξει ύμνος του ανεκπλήρωτου έρωτα.

Τα λευκά (και μαύρα επίσης) σατέν σεντόνια έγιναν με τη σειρά τους, από πολύ παλιά, σύμβολο πολυτέλειας στον έρωτα. Έτσι κι αλλιώς η ιστορία του υπέρ-απαλού, αισθησιακού αυτού υφάσματος έχει ακριβές ρίζες. Εφευρέθηκε το 12ο αιώνα στην Κίνα, όταν οι δημιουργοί του έπλεξαν με έναν συγκεκριμένο τρόπο φυσικά νήματα μεταξιού και τα μετέτρεψαν σε βάση για πολυτελείς δροσερές ρόμπες και επίσημα φορέματα, που ξεχώριζαν για τη μοναδική απαλότητά τους.

Στην Ευρώπη, το σατέν εμφανίστηκε μόλις το 1850 και παρέμεινε ύφασμα για λίγους, μέχρι τον 20ό αιώνα που οι μεταξωτές κλωστές του αντικαταστάθηκαν από βαμβακερές. Υπάρχει και το συνθετικό σατέν -ακόμη πιο ανθεκτικό και προσιτό- που βοήθησε να το φοράμε σήμερα όλοι και παντού.

Είναι , παράλληλα, ένα ύφασμα που θριαμβεύει ως νυφικό, περνάει από τα περισσότερα καλοκαιρινά πάρτι συνοδεύοντας υπέροχα τις χορευτικές φιγούρες και «τρυπώνει» στα συρτάρια μας ως σέξι νυχτικό ή κομπινεζόν. Δεν θα έμενε για πολύ όμως μόνο εκεί! Γιατί σήμερα, όλο και πιο πολύ, ανεβαίνει στις πασαρέλες, στις κατηγορίες του silk touch street fashion.

Αγαπημένα χρώματα του σατέν, ειδικά για το φετινό καλοκαίρι, είναι το λευκό και το nude. Δοκιμάστε τα σε παντελόνια και πουκάμισα, φούστες και φορέματα, μικρά τοπ με λεπτά τιραντάκια πάνω από t-shirts, καφτάνια για την παραλία ή το κλαμπ και αξιοποιήστε τις σέξι πτυχώσεις του υφάσματος για να αναδείξετε τα σημεία του σώματός σας που θέλετε.

Λίγη προσοχή όμως, γιατί το λατρεμένο σατέν δε συγχωρεί τους λεκέδες! Η μεταξένια, αέρινη υφή του, με τη φυσική λάμψη της, θέλει φροντίδα – και όχι όποια κι όποια, αλλά την επιστημονική φροντίδα του ΕΥΡΗΚΑ!

Για παράδειγμα, «γάντι» ταιριάζει στο σατέν ΕΥΡΗΚΑ Classic Υγρό

Υπερλευκαντικό που εξασφαλίζει αστραφτερή λευκότητα και ρούχα μαλακά. Είναι ένα νέας γενιάς προϊόν, ειδικά σχεδιασμένο για την καθαριότητα των λευκών ρούχων. Αφαιρεί αποτελεσματικά τους λεκέδες και το γάριασμα και χαρίζει αστραφτερή λευκότητα και λάμψη ακόμα και στις χαμηλές θερμοκρασίες (από τους 30°C). Χάρη στην ιδιαίτερη σύνθεσή του, δεν καταστρέφει τις ίνες των ρούχων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια, ακόμα και στα πιο ευαίσθητα λευκά όπως τα μεταξωτά. Δεν περιέχει χλώριο. Χρησιμοποιείται για πλύσιμο στο πλυντήριο, αλλά και για προετοιμασία του λεκέ τοπικά, πριν το πλύσιμο. Η φιάλη του διαθέτει εύχρηστο καπάκι δοσομετρητή και «ρύγχος» για τοπική χρήση.

Επισκεφθείτε επίσης:
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
fb insta
τηλέφωνο επικοινωνίας
+30 210 6832059